Den sista måltiden

Av: Bo Rodin & Adam Cederlund

Det är med tunga hjärtan vi, pannkaksklubben, meddelar att denna rapport blir den sista. Även om nyheten inte är officiell ännu, finns det ett flertal källor som instämmer: Eatery kommer sluta servera pannkakor till SSIS elever. Skälet som presenteras är "ekonomiska svårigheter”, men vi alla vet vilka som står bakom detta. Vi vet alla vilka som arbetar i skuggorna, som har som största uppdrag att störta pannkakstron. Våra ärkefiender sedan tidens begynnelse. Våffelväktarna.

Vi har kämpat för våra rättigheter och mot våra fiender under hela vår existens, men till slut så har dammen brustit. Även om Pannkaksklubben nu är nära den gräddfyllda graven efter knappt ett år på SSIS, har vi samlat på oss en stor hög med kall data och varma upplevelser. Som ett sista adjö, låt oss nu göra ett retroperspektiv på de högsta och lägsta punkterna i klubbens historia, för att sedan avsluta med en sista utvärdering.

Pankistabell Den kompletta tabellen över alla pannkaksutvärderingar.

Begynnelsen av klubben var nära att bli en tragedi. Redan andra torsdagen blev vi träffade av en chock som inte skulle överträffas på många, många månader. Saltsylten slog till.

“Inte ens självaste Syltstyrkan kunde befria oss från den blaskiga, osmakande försök till jordgubbssylt” (Rodin, 2023)

Detta citat summerar våra känslor efter måltiden: hopplöshet. Men saker skulle snart vända, för bara två veckor efter katastrofen fick vi uppleva den bästa pannkakstorsdagen som någonsin bevittnats. En ljuvlig blandning av söt grädde, vältillagade pannkakor och drottningsylt gav denna dag en näst till perfekt bedömning på 9.8/10. Vi drömmer fortfarande om denna dag och hoppas innerst att vi någon gång ska kunna uppleva samma eufori igen. Men lunchen tog slut, vi tog oss hem, och livet fortsatte.

Det var bra pankisar

Torsdagar kom och gick, pannkakor konsumerades och artiklar skrevs. Pannkaksklubben levde vidare, i väntan på att en likadan dag skulle återkomma. Pannkaksmästare krönades, klubben växte och pannkakorna var bra.



Men sen började plattorna skifta. Efter ett långt sommarlov kom klubben tillbaka för att hitta att det älskade vaniljsockret i grädden hade försvunnit. Den ljuvliga rotationen av sylter blev ersatt av en monoton och klumpig jordgubbssylt. Plötsligt var det som att pannkakorna hade förlorat sin charm. Händelser som mac and cheese, den fruktade såsslickaren och den övervispade grädden skakade om medlemmarna och skapade osäkerhet hos klubben. Vetemjölet började rinna ur våra händer.

Sedan hände det. Eatery blundrade och sylten tog konsekvenserna. Ett nytt lägsta i historien och en förkrossad påve. Besvikelserna fortsatte och en månad senare blev klubben mött med ytterligare en förfärlig sylt. Enligt källor hos Eatery blandade kocken in för mycket potatismjöl, vilket ledde till en fast konsistens och vidrig smak.

Katastrof sylt


Detta leder oss till idag, då pannkakorna har, för det mesta, stabiliserats. Inga spännande sylter eller lekfulla gräddtilläg. Bara samma, gamla pannkakor, sylt och grädde. Om och om igen.

Kanske är den paradigmskiftande nyheten för det bästa. Kanske måste vi lämna våra kära pannkakor bakom oss. Kanske måste vi låta pannkaksklubben sjunka ner i den gräddiga graven och vila i frid. Men innan vi släpper taget och blickar framåt,

Låt oss utvärdera dagens pannkisar med hjälp av PANIKS-metoden:



Presentation (Hur ser pannkakorna, grädden och sylten ut?)
Betyg: 7 av 10

Betyget för dagens presentation av måltiden landade på 7 av 10 och visade sig vara något under förväntningarna. Trots att pannkakorna presenterades något rörigt och ansågs vara "gråa pankisar" av vissa, kompenserades helhetsintrycket av den synliga grädden och sylten. Dessa två element lyfte verkligen upp upplevelsen och bidrog till att förbättra presentationen av måltiden, även om det fanns utrymme för förbättring när det kom till pannkakornas visuella aspekt.

Arom (Hur doftar det runt pannkakorna?)

Betyg: 10 av 10



bearded man emoji

Noggrannhet (Har pannkakorna tillagats till perfektion? Är grädden välvispad och sylten jämn?)

Betyg: 9 av 10

Betyget för dagens noggrannhet landade på imponerande 9 av 10 och var nästan felfri. Sylten och grädden visade sig vara framställda med högsta precision och kvalitet. Det enda som drog ner helhetsintrycket var pannkakorna, där vissa ansåg att de var något för kalla. Sammantaget var noggrannheten i matlagningen på gränsen till perfektion, vilket reflekteras i det höga betyget.

Konsistens (Hur är pannkakornas och gräddens konsistens? Är de välgräddade eller krispiga i kanten?)

Betyg: 10 av 10

Betyget för dagens konsistens var en fullständig 10 av 10 och indikerade en utmärkt prestation. Pannkakorna och grädden visade sig ha en konsistens i toppklass, välgräddade och utan brister. Sylten presenterade en perfekt balans mellan löst och fast, vilket tillsammans med den felfria vispningen av grädden bidrog till den övergripande höga bedömningen av dagens konsistens.

Ingredienser (Vilka ingredienser har använts i sylten och grädden? Är de av hög kvalitet?)

Betyg: 8 av 10

Dagens bedömning av ingredienserna resulterade i ett betyg av 8 av 10. Under granskningen framkom ingen signifikant förändring jämfört med föregående vecka. Sylten var utmärkt i kvalitet, men det fanns en påtaglig brist som påverkar helhetsintrycket, vaniljsockret 💀. Trots avsaknad av detaljerade förbättringar eller förändringar i ingrediensernas sammansättning, förblir betyget konsekvent med förra veckans bedömning.

Smak (Hur smakade måltiden i sin helhet?)

Betyg: 9 av 10

Sammanfattningsvis reflekterade smakbetyget en övergripande positiv upplevelse, där små brister i presentation och ingredienser inte avväpnade den välbalanserade och tillfredsställande smakprofilen. Måltiden levererade således en njutbar kulinarisk upplevelse, vilket återspeglades i det höga betyget för smaken.

Det är en sorglig dag för pannkaksälskare världen över, men vi får inte tappa hoppet och ge upp kampen, glöm aldrig att we can PANK-it!



Samtliga pannkaksbedömningar kan ses här