Syndafallet

Av: Adam Cederlund

Efter att Smetguden bränts och splittrats skapade han en gigantisk stekpanna, vilken han placerade över skärselden. På denna panna återlade Smetguden alla de uråldriga relikerna av de ingredienser som hade format vår värld, i syfte att återskapa det stora vispandet. Vispningen ägde rum, och med hjälp av Pannkaksguden framställdes den första pannkakan där människorna nu bor. Under vispandets gång fylldes Våffelguden av vrede när han betraktade formen som den första pannkakan antog. I sin vrede utstötte han ett vrål som skakade om ingredienserna så att mjölken steg uppåt och bildade våra moln. Mjölet flög från den enorma stekpannan och landade under skärselden. Mjölken, som hamnade långt över stekpannan, började svettas när den bevittnade de fruktansvärda handlingar som Våffelguden begick och på så vis skapades vår himmel.

Våffelguden störtade ner mot skärselden för att återta mjölrelikten och lyckades få tag i den, men mjölet hade bränts till bakpulver och blandades med Våffelguden. Väktarna av vårt universum, Gräddguden och Syltguden, bevittnade Våffelgudens grymma handlingar och beslutade sig för att för alltid låsa fast honom där nere för att vakta över skärselden.

Låt oss nu utvärdera dagens pannkisar med hjälp av PANKIS-metoden:

Presentation (Hur ser pannkakorna, grädden och sylten ut?)

Betyg: 7 av 10

Dagens presentation var duglig. Även om sylten och grädden såg ytterst suktande ut så låg pannkakorna lagda lite huller om buller vilket sänker presentationsbetyget.

Arom (Hur doftar det runt pannkakorna?)

Betyg: 10 av 10

😶‍🌫️

Noggrannhet (Har pannkakorna tillagats till perfektion? Är grädden välvispad och sylten jämn?)

Betyg: 9 av 10

jämn sylt, jämn grädde, bra pannkisar

Dagens noggrannhet var något av det bästa vi har haft på ett tag. Grädden var vispad till perfektion och pankisarna var stekta till optimal stekyta. Det som sänker betyget från en 9 till en 10 är dock jordgubbssylten då den fortfarande innehåller spår av mosade jordgubbar vilket vi önskar försvinner helt i framtiden.

Konsistens (Hur är pannkakornas och gräddens konsistens? Är de välgräddade eller krispiga i kanten?)

Betyg: 8 av 10

Som tidigare benämnt så var dagens konsistens mycket bra förutom sylten.

Ingredienser (Vilka ingredienser har använts i sylten och grädden? Är de av hög kvalitet?)

Betyg: 6 av 10

JORDGUBBSSYLT FORTFARANDE!?!
INGET VANILJSOCKER I GRÄDDEN?!?!

Smak (Hur smakade måltiden i sin helhet?)

Betyg: 9 av 10

Dagens fantastiska måltid toppade många av pankismedlemmarnas förväntningar. En utmärkt kombination av sylt och grädde landade dagens smak på 9 av 10.

Sammanfattningsvis så får dagens pankisar ett genomsnittligt poäng på 8.2 av 10 möjliga vilket är ca 10% högre än medelvärdet! Vi ser fram emot flera fantastiska måltider hos Eatery. Glöm aldrig att we can PANK-it!


Samtliga pannkaksbedömningar kan ses här

It's all pankis?

It's all pankis?

Source: Spiros Vassiliadis TE22B

Illustration av världen

Illustration av världen

Source: Okänd pankisuppskattare

Dagens pankisar

Dagens pankisar

Source: Adam Cederlund TE22B