Gustav Vasa - Den första profeten

Av: Adam Cederlund

Året var 1523. Pankisguden hade länge vittnat människans evolution. Men människorna hade tappat siktet av sanningen och börjat dyrka annan mat. Därför skickade Pankisguden Gustav Vasa som sitt sändebud för att återigen införa pannkakor till allmänhetens hjärta. Pankisguden skänkte den första pankis källan till Gustav Vasa så att han återigen skulle kunna utföra den heliga ritualen.

Den heliga ritualen strävar efter att återskapa alla händelser från skapelseberättelsen. Ritualen består av ett vispande av de heliga beståndsdelarna, följt av att steka dem i närheten av en skärseld, för att till sist skapa en pannkaka.

Låt oss nu utvärdera dagens pannkisar med hjälp av PANIKS-metoden:

Presentation (Hur ser pannkakorna, grädden och sylten ut?)

Betyg: 8 av 10

Dagens pannkisar var placerade i solens varma famn och låg dessutom i ett mer kreativt och tankteuppväckande mönster, då en av plåtarnas pannkisar låg på rad åt sidan. Grädden såg ytterst magnifik ut då den hade, vad många hade kallat, perfekt konsistens. Sylten, å andra sidan, såg en gnutta kemikalisk ut vilket sänker presentationspoängen för dagens måltid.

Arom (Hur doftar det runt pannkakorna?)

Betyg: 10 av 10

🥸

Noggrannhet (Har pannkakorna tillagats till perfektion? Är grädden välvispad och sylten jämn?)

Betyg: 7 av 10

Vissa medlemmar upplevde dagens noggrannhet på pannkakorna som suboptimal då de upplevde en varierande tillagning på sina pannkakor. Dagens grädde var dock ypperligt välvispad vilket höjer noggrannheten ett snäpp.

Konsistens (Hur är pannkakornas och gräddens konsistens? Är de välgräddade eller krispiga i kanten?)

Betyg: 7 av 10

Med avsikt på pankis konsistensen och sylten som inte riktigt nådde förväntan, så hamnar dagens konsistens på 7.

Ingredienser (Vilka ingredienser har använts i sylten och grädden? Är de av hög kvalitet?)

Betyg: 5 av 10

Till pankisklubbens stora besvikelse så var det jordgubbsylt idag återigen. Många medlemmar känner att detta repetitiva valet av tillägg sänker poängen rejält eftersom att det visar saknad på engagemang. Pannkisuppskattarna längtar fortfarande tillbaka till de dagar då det fanns vaniljsocker i den ljuvliga grädden.

Smak (Hur smakade måltiden i sin helhet?)

Betyg: 6 av 10

Dagens måltid var duglig men långt ifrån den härliga smakupplevelser som vi alla hade hoppats på.

Denna veckas pannkisar får ett snittbetyg på 7.2 av 10 möjliga. Det är en sänkning på 5% gentemot genomsnittet. Även om dessa pannkisar inte nådde förväntningarna så finns det hopp för nästa vecka. Glöm aldrig att we can PANK-it!

Samtliga pannkaksbedömningar kan ses här

Jesper, vi måste koka

Jesper, vi måste koka

Source: Spiros Vassiliadis TE22B

Dagens pannkisar

Dagens pannkisar

Source: Adam Cederlund TE22B

Sunkissed pannksisar

Sunkissed pannksisar

Source: Bo rodin TE22B