Ny Torsdag, Ny Pankis-Mästare

Av: Bo Rodin 22B

I begynnelsen flöt de uråldriga grundstenarna till allt vi hålla kära. Socker, mjölk, mjöl och ägg, dessa urgamla byggstenar existerade i fullständig kaos, tills det stora vispandet inföll. Vid den stora vispandet sammanfogades alla dessa uråldriga komponenter och föddes ur degen Smetguden, den suveräne härskaren över alla.

Ur den storslagna vispningen skingrades även sockret och mjölken. Sockret samlades i en harmonisk blandning och gav upphov till Syltguden, medan mjölken vispades till grädden och födde fram Gräddguden.

Under Smetgudens vandring genom sitt skapade rike upptäckte han helvetet i en av världens avkrokar. Driven av sin nyfikenhet närmade sig Smetguden, men han gick för nära och blev bränd och splittrad i tre delar. Vad som en gång var Smetguden är nu Pannkaksguden, Våffelguden och Smetguden själv, var och en med sin egen domän.

Låt oss nu utvärdera dagens pannkisar med hjälp av PANIKS-metoden:

Presentation (Hur ser pannkakorna, grädden och sylten ut?)

Betyg: 7 av 10

Pannkakorna anlände i en vild symfoni av former och färger. Även fast presentationen var rörig var de denna dag placerade mitt i solens gyllene strålar. Detta är en stor kontrast från föregående vecka, då pannkakorna dystert vilade i skuggorna, utom siktet.

Arom (Hur doftar det runt pannkakorna?)

Betyg: 10 av 10

👁️👃👁️

Noggrannhet (Har pannkakorna tillagats till perfektion? Är grädden välvispad och sylten jämn?)

Betyg: 8 av 10

Noggrannheten i tillagningen var imponerande. Pannkakorna var överlag välgräddade och jämnt stekta. Grädden var något för hårt vispad, men överlag acceptabel. Sylten, späckad med jordgubbar, behövde dock mer omsorg, med klumpar som påverkade jämnheten.

Konsistens (Hur är pannkakornas och gräddens konsistens? Är de välgräddade eller krispiga i kanten?)

Betyg: 8 av 10

Konsistensen var en balansakt. Vid första anblicken verkade pannkakorna lite mosiga, men när pannkaksklubbens medlemmar äntligen fick sig en tugga möttes de av perfektion. Som sagt, grädden var något övervispad och jordgubbar i sylten skapade oönskade överraskningar i upplevelsen.

Ingredienser (Vilka ingredienser har använts i sylten och grädden? Är de av hög kvalitet?)

Betyg: 8 av 10

Ingrediensernas kvalitet var generellt sett god. Dock saknade vi fortfarande vaniljsocker i grädden, och jordgubbssylten som nu har förföljt elever i veckor väcker ett iskall rysning i alla pannkaksuppskattare, om att de möjligtvis aldrig kommer se drottningssyltens ljus igen.

Smak (Hur smakade måltiden i sin helhet?)

Betyg: 8 av 10

Smaken erbjöd en mättande och välsmakande upplevelse. Sylten hade förbättrats sedan förra gången och bidrog till en god måltid. Det var en harmoni av smaker, även om det saknades den lilla extra kicken som vi letade efter.

Dagens pannkisar får den genomsnittliga bedömningen på 8.2 utav 10 vilket är 6.5% högre än genomsnittet. Denna dag blev det föredetta rekordet på 25 pannkakor slaget av Gustav Källman med 28 ätna pannkakor! Med denna prestation får Herr Källman titeln som den nya Pankis-Mästaren! Med detta sagt glöm aldrig att we can PANK-it!

Samtliga pannkaksbedömningar kan ses här

Hankis

Hankis

Source: Spiros Vassiliadis TE22B

Skinande pankisar

Skinande pankisar

Source: Bo Rodin TE22B

Dagens pankisar

Dagens pankisar

Source: Bo rodin TE22B