Pannkaksklubbens veckorapport 2023-05-04




Fåglar sjunger, blommor blommar. På dagar som dessa borde pannkakor hos Eatery Konsumeras i överflöd

Och konsumeras de gjorde. För femte gången sen klubbens begynnelse påbörjade vi vår vallfärd genom de konstnärliga korridorerna, utsmyckade hissarna och till sist pannkakskällan. Vi beskådade de smaskiga syltfloderna och de galanta och gastronomiska gräddkullarna. Alla medlemmar i paraden var exalterade efter att skörden hade skördats då vi satte igång färden tillbaka till matbordet, men någonting stod fel. En bok i hyllan som stack ut. En pusselbit som inte föll på plats. Denna fridfulla torsdag kändes inte speciell, den helige och ovanliga dagens ära flöt inte igenom oss. Men vi kämpade framåt med en iskall andning i nacken och oroande känsla i magen, till den helgade platsen där måltiden fick börja.

Presentation. Då vi mötte synen av dagens måltid var det en sak som stack ut. Denna sak var den fullkomliga frånvaron av intrig. Reflektioner av konsistenta och bleka pannkakor, en bunke fylld med slät sylt och en kladdig jordgubbssylt var allt som reflekterades ovanpå klubbens hornhinnor. Presentationen gav oss med andra ord ingen wow-faktor, vilket skänker en poäng på 6 av 10 poäng.

Arom. Som vi har kommit till att förvänta oss träffades samtliga näsborrar av en ljuvlig doft så fort våra fötter korsade glasridåerna till Eatery:s servering. Därför får aromen för denna måltid återigen en bedömning på 10.

Noggrannhet. Tidigare i rapporten nämnde vi pannkakornas konsistenta men medelmåttiga utseende. Denna trend speglade sig genom hela måltiden, då vi hittade tappra med icke modiga försök av perfektion. Vi gav därför pannkakorna noggrannhet åttio procentenheter av 100 möjliga.

Konsistens. Runt denna punkt handlade en majoritet av dagens debatt om. Vissa kardinaler i våran klubb hävdade att dagens mosiga och närmare flytande grädde var en fördel och konsistens-poängen därför borde ligga runt den högre halvan av betygsskalan. Oppositionen föredrog hårt vispad grädde samt en mer stadgad sylt för att ge struktur och avgränsning av deras tallrikar. Efter dammet hade lagt sig och kulorna fallna hade de två sidorna bägge tagit massiva förluster och blivit tvingade att kapitulera. Som ett resultat hamnade konsistensen i dagens analys, som mycket annat, perfekt balanserat på 5 av 10 möjliga poäng.

Ingredienser. Denna del av utvärderingen var betydligt enklare. Efter en kort och civil diskussion kom vi fram till en gemensam bedömning på 7. Det som drog ner poängen var utan tvekan sylten, då de geléaktiga och obeskurna jordgubbarna och slemmiga lagen minskade vår njutning av måltiden som helhet.

Smak. När det kom till smak fanns det inte mycket att påpeka. En helt ointressant smakprofil var det som träffade våra smaklökar och det enda minnesvärda var Grädd Gruppens tappra insats att leverera en relativt smakfull och sockrad grädde trots förutsättningarna. Därför får dagens måltid en smakbedömning på 6 av 10.

Dagens pannkakor är ingen för historieböckerna, men med tanke på förra veckans absoluta frälsning är det inget som förvånar oss. Vi i pannkaksklubben vill, som alltid, väcka uppmärksamhet och hylla Eatery:s dedikation att varje vecka leverera utsökta desserter för hundratals elever. På öppet hus fick vi en fantastisk möjlighet att indoktrinera visa framtida SSIS:are vår utsökta skolmat och det elev- engagemanget som blomstrat i denna skola. Men glöm aldrig, we can PANNK-it!

Den sammansatta bedömningen av dagens måltid blev 7.0 poäng, vilket innebär en 28.5% minskning jämfört med föregående vecka. Du kan se samtliga bedömningar samt PANKIS-modellen via följande länk:

https://shorturl.at/yW247

Bo Rodin (Te22B)